Home > Office 365 applicaties > Werkmap beveiliging in Excel
Werkmap beveiliging in Excel
print icon

Het beveiligen van documenten kan op veel manieren gedaan worden. Het kan zijn dat uw organisatie al met gevoeligheidslabels werkt. In dat geval kunt u beter daarmee werken, omdat deze iet gebruiksvriendelijker zijn.
Gebruikt uw organisatie geen labels om uw documenten te beveiligen, dan kunt u met onderstaande handleiding beveiliging toepassen op uw Excel werkmappen.

Let op: Wanneer u een wachtwoord maakt voor een werkmap, schrijft u dit wachtwoord op en bewaart u het op een veilige plaats. Als u het wachtwoord niet meer weet, kunt u de werkmap namelijk niet meer openen.

• Open het werkblad of de werkmap die u wilt beveiligen.
  • Klik in het tabblad Controleren op Blad beveiligen of Werkmap beveiligen.
    *’Map’ staat voor het gehele document, ‘Blad’ voor een pagina binnen het document

• Typ een wachtwoord in het vak Wachtwoord en typ het ter bevestiging ook in het vak Controleren.
  • Kies desgewenst nog andere beveiligingsopties en klik op OK.
  • Klik op Opslaan.

Tip: Als u een wachtwoord wilt verwijderen, klikt u op Beveiliging blad opheffen of Werkmap beveiligen en voert u het wachtwoord in.