Home > Groepen > Gasten of leden toevoegen aan een Microsoft 365 groep
Gasten of leden toevoegen aan een Microsoft 365 groep
print icon

LET OP: Deze handleiding is alleen van toepassing als je eigenaar bent van een Microsoft 365 groep.

STAP 1: Log in op je postvak via https://outlook.office365.com en klik links in de menubalk op het icoon voor Contactpersonen. (Of ga direct naar https://outlook.office365.com/people)

STAP 2: Klap in de mappenboom de map Groepen open en klik de sectie Eigenaar aan. Dit overzicht laat de groepen zien waarvan je eigenaar bent (en dus rechten hebt om ledenbeheer uit te voeren).

STAP 3: Selecteer de groep in kwestie in de lijst die getoond wordt.

STAP 4: De rechterzijde van het scherm toont nu informatie over de groep en de huidige leden. Klik op het tabblad "Leden".

STAP 5: In het scherm dat verschijnt zie je de huidige leden en eigenaren van de groep. Om leden toe te voegen klik je rechts in het scherm op de knop "Leden toevoegen". Om leden te verwijderen klik je achter de naam op het kruisje.

STAP 6: In het scherm dat nu verschijnt heb je de mogelijkheid om op bestaande personen binnen de organisatie te zoeken op naam of om gasten toe te voegen door hun gehele e-mailadres in te voeren.

STAP 7: Heb je alle leden aan de lijst toegevoegd? Klik dan op Toevoegen. De nieuwe leden ontvangen nu een welkomstbericht vanuit het systeem met informatie over het bereiken van de groep, welk e-mailadres gebruikt kan worden om de groep te e-mailen en waar de SharePoint- en Teams-omgeving bereikt kan worden.