Home > Windows 10 en 11 > Windows 10 (beheerd vanuit Intune) > Opstartgedrag Microsoft Teams aanpassen in Windows.
Opstartgedrag Microsoft Teams aanpassen in Windows.
print icon

In de standaardconfiguratie van Plexsys voor Windows 10 en Windows 11 start Microsoft Teams op bij het opstarten van Windows. Dit is doorgaans op organisatieniveau ingericht en geldt voor alle Windows apparaten. Wilt u dit uitschakelen, dan doet u dit als volgt:

Let op: dit is een individuele instelling die alleen op het apparaat in kwestie en voor uw specifieke gebruikersaccount op dat apparaat zal gelden. Gebruikt u meerdere apparaten? Dan moet u deze handeling ook op het andere apparaat uitvoeren.

STAP 1: Druk op ALT  + CTRL + DELETE en selecteer Taakbeheer in het scherm dat verschijnt.

STAP 2: In het venster dat verschijnt klikt u op het tabblad "Opstarten":

STAP 3: Selecteer Microsoft Teams en klik op Uitschakelen

Microsoft Teams zal nu niet meer automatisch opstarten bij het opstarten van Windows.