Home > Teams > Teams en Kanalen > Een gastgebruiker toevoegen aan Microsoft Teams
Een gastgebruiker toevoegen aan Microsoft Teams
print icon

Teams kan gebruikt worden om samen te werken met gebruikers van buiten de organisatie. Dit zijn gastgebruikers en deze kunnen (indien de organisatie dit toestaat) worden toegevoegd op basis van een e-mailadres.

STAP 1: Log in en navigeer naar het Team waaraan je een gastgebruiker wilt toevoegen.

STAP 2: Klik op de 3 puntjes naast de naam van het Team en vervolgens op "Lid toevoegen".

STAP 3: In het scherm dat verschijnt vul je in het tekstveld het volledige e-mailadres van de externe gebruiker in kwestie in.

STAP 4: Zodra Teams het adres als een volledig e-mailadres herkent zal de vraag worden gesteld of je deze gebruiker als gast wilt toevoegen. Klik op deze melding en vervolgens op de knop "Toevoegen".

LET OP: het kan even duren alvorens de gasttoegang daadwerkelijk effectief wordt.

STAP 5: De gastgebruiker ontvangt een bericht op zijn/haar e-mailadres met de mededeling dat de persoon is toegevoegd aan een Teams-ruimte: