Home > Outlook Online > Outlook en e-mail > Een gedeeld postvak openen
Een gedeeld postvak openen
print icon

Inleiding

Het is mogelijk dat de systeembeheerder u toegang heeft gegeven tot één of meer andere postvakken dan die van uzelf. Dit kan een postvak van een collega (een ander persoonlijk postvak) of een gedeeld postvak (functie-adres) zijn. In Outlook Online kunt u dit postvak eenvoudig openen zonder dat u hiervoor apart hoeft in te loggen.

Stap 1

Nadat u bent ingelogd in Outlook Online klikt u aan de rechter bovenzijde van het scherm op uw profielfoto of initialen en vervolgens op ‘een ander postvak openen‘.

Stap 2

In het scherm dat verschijnt kunt u een ander postvak (binnen de organisatie) zoeken. U kunt zoeken op zowel e-mailadres als weergavenaam. Let op: u kunt alleen postvakken toevoegen waar u daadwerkelijk toegang toe gekregen heeft van systeembeheer. Is dat niet het geval, maar zou dit volgens u wel het geval moeten zijn kunt u het beste contact opnemen met uw ICT contactpersoon.

TIP

De handelingen hierboven beschreven vereisen dat u dit iedere keer als u ingelogd bent in Outlook Online uitvoert. Wilt u liever het gedeelde postvak onder uw eigen postvak (in de mappenboom links in het scherm) getoond hebben? Dan kunt u ook de optie ‘Een gedeelde map toevoegen’ gebruiken. Deze optie kunt u vinden door met de rechtermuisknop op ‘Mappen‘ te klikken en vervolgens te klikken op ‘Gedeelde map toevoegen‘. Het gedeelde postvak wordt dan permanent in uw mappenboom getoond.