Home > Outlook Online > Agenda en afspraken > Werken met ruimtes in Outlook en Outlook Online
Werken met ruimtes in Outlook en Outlook Online
print icon

Werken met een ruimte-agenda stelt u en collega's in staat om een locatie op te geven bij het maken van een afspraak waarna het systeem automatisch controleert of er beschikbaarheid is op het moment en tijdsbestek dat gekozen is. Er wordt in dit artikel onderscheid gemaakt tussen twee systemen:

Werken met een ruimte en de ruimtezoeker in Outlook Online

STAP 1: Navigeer naar uw agenda door op het agenda-icoon te klikken of te navigeren naar https://outlook.office365.com/calendar

STAP 2: Klik op Nieuwe Gebeurtenis en vul een titel, datum en tijdstip en eventueel genodigden in.

STAP 3: Selecteer het tekstveld Locatie en klik onderaan het zoekveld op "Bladeren met Ruimte zoeken"

STAP 4: Selecteer het gebouw, de plaats of het pand waar u een ruimte wilt reserveren. Op basis van de selectie worden beschikbare ruimtes geselecteerd en getoond welke ruimtes beschikbaarheid hebben:

Werken met een ruimte en de ruimtezoeker in Microsoft Outlook (Desktop App)

STAP 1: Navigeer naar uw agenda door op het agenda-icoon te klikken.

STAP 2: Klik op Nieuwe Gebeurtenis en vul een titel, datum en tijdstip en eventueel genodigden in.

STAP 3: Klik op de knop Locatie en selecteer de ruimte in kwestie: