Home > Outlook Online > Agenda en afspraken > Een agenda delen in Outlook Online
Een agenda delen in Outlook Online
print icon

Inleiding

In sommige situaties kan het handig zijn om uw agenda inzichtelijk te maken voor collega’s. Bijvoorbeeld als u veel samenwerkt of samen lesgeeft aan dezelfde groep.

Stap 1

Nadat u bent ingelogd in Outlook Online en links onder in het scherm op het agenda-icoon hebt geklikt om naar de agendaweergave te gaan klikt u aan de rechter bovenzijde van het scherm op de knop ‘Delen’.

Stap 2

In het scherm dat verschijnt heeft u de mogelijkheid om één of meerdere personen binnen de organisatie te zoeken waarmee u uw agenda wilt delen. U kunt deze personen zoeken op basis van weergavenaam of op basis van e-mailadres.

Stap 3

Zodra de persoon is gevonden klikt u op zijn of haar naam en heeft u de mogelijkheid het machtigingsniveau te kiezen. Deze zijn doorgaans ingedeeld in 5 niveaus (het kan zijn dat uw systeembeheerder 1 of meer niveaus heeft uitgeschakeld).

Kan zien wanneer ik bezet ben: u geeft de persoon in kwestie alleen rechten om te zien wanneer u een afspraak in de agenda heeft staan, maar hierbij is niet zichtbaar wat de titel, locatie of genodigdenlijst van de afspraak is.

Kan titels en locaties weergeven: u geeft de persoon in kwestie alleen toegang tot de titel en locatie van de afspraak. Overige informatie is niet zichtbaar (zoals genodigden of bijlages).

Kan alle details weergeven: u geeft de persoon in kwestie de mogelijkheid het gehele agenda-item te bekijken, inclusief bijlages, genodigden, etc. De persoon kan deze echter niet bewerken.

Kan bewerken: u geeft de persoon in kwestie de mogelijkheid bestaande agenda-items te bewerken. De persoon kan geen nieuwe agenda-items inplannen namens u.

Gedelegdeerde: u geeft de persoon in kwestie de mogelijkheid namens u afspraken te maken met derden die in uw agenda verschijnen.

Zodra u het juiste machtigingsniveau heeft ingesteld klikt u op ‘Delen’. De persoon in kwestie ontvangt nu van u een e-mailbericht met een uitnodiging en uw agenda wordt zichtbaar aan de linkerzijde van het scherm onder het kopje Andere agenda’s.