You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Home > To Do > Taken aanmaken en bewerken met To-Do
Taken aanmaken en bewerken met To-Do
print icon

Inleiding

Om taken a toe te voegen aan To-Do doe je het volgende.

Een taak toevoegen;Stap 1

Open To-Do via https://to-do.office.com/tasks
U ziet nu het overzicht van al uw taken.

 

Stap 2

Klik op Taak Toevoegen om een nieuwe taak te maken.
Typ vervolgens de titel van uw taak en duk op Enter of Toevoegen

 

Een taak bewerken

Om een taak te bewerken klikt u op de naam in het overzicht. In de zijbalk ziet u alle opties en gegevens van de taak.
Hieronder worden de verschillende opties per stuk uitgelegd.

Stap toevoegen

Grote taken kunnen vaak onderverdeeld worden in deeltaken. Het gebruik van deeltaken kan u helpen met het behapbaar houden van uw werk en u kunt uw voortgang beter bijhouden. Ook is het fijn om delen af te kunnen sluiten van een taak, ook als deze niet helemaal voltooid is.

Klik op Stap toevoegen om een deeltaak te maken.

 

Toevoegen aan Mijn Dag

Door op Toevoegen aan Mijn dag te klikken wordt de taak in de Mijn Dag-lijst geplaatst. Hier vindt u een overzicht van al uw taken van vandaag, zonder dat u afgeleid of gedemotiveerd wordt door alle andere taken die op u staan te wachten. Zo kunt u uw aandacht zo goed mogelijk besteden aan de taken die belangrijk zijn.

 

Herinnering instellen

U kunt een herinnering instellen zodat u niet vergeet aan een taak te beginnen die wellicht al even in uw overzicht staat te wachten.

 

Einddatum instellen

Hiermee stelt u de datum in wanneer deze taak voltooid moet zijn. Vanaf deze datum ontvangt u een melding dat de taak nog niet is voltooid in uw mail.

 

Herhaling instellen

Voor terugkerende taken kunt u een herhaling aanmaken. Zo hoeft een taak niet elke keer opnieuw aangemaakt te worden en voorkomt u dat dit een keer vergeten wordt.

 

Categoriseren

Met deze optie kan er een kleurlabel toegekend worden aan een taak. Hier kan u een eigen systeem voor verzinnen. Bijvoorbeeld: Rood is urgent, Geel is belangrijk, Groen is minder belangrijk.
Om taken te sorteren op onderwerp adviseren we om een aparte lijst aan te maken, waarbinnen deze categorieën dan weer van toepassing zijn.

 

Bestand toevoegen

Met deze optie kunt u een document aan een taak koppelen. Deze wordt met een weblink toegevoegd en kan handig zijn voor snel naslagwerk. Als bijvoorbeeld de taak is om een rekening te betalen, kunt u de rekening zelf als bijlage toevoegen. Dat scheelt zoeken als u aan de taak begint.

LET OP: Dit is geen vervanging van uw persoonlijke opslag in OneDrive of het opslaan van groepsbestanden in SharePoint of Teams!

 

Opmerking toevoegen

Tot slot kunt u een opmerking toevoegen aan de taak.
Dit zijn korte notities die u helpen te herinneren waar u was gebleven, welke complicaties u tijdens de taak tegenkwam, enz.


 

 
Feedback
0 van 0 vond dit nuttig

scroll naar boven pictogram