You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Home > Outlook Online > Outlook en e-mail > E-mail doorsturen instellen
E-mail doorsturen instellen
print icon

Inleiding

In sommige situaties kan het handig zijn om uw binnenkomende berichten door te laten sturen naar een ander e-mailadres. Bijvoorbeeld als u tijdelijk afwezig bent of uw functie binnenkort gaat overdragen. Bij voorkeur wordt deze doorstuurfunctie alleen gebruikt in combatie met directe collega’s. Met andere woorden: het wordt afgeraden uw e-mailberichten door te sturen naar een privé-adres of adres buiten de organisatie. Vanaf dat moment is de veiligheid niet meer te borgen en bestaat een kans op een datalek. Overleg altijd met uw systeembeheerder of ICT contactpersoon alvorens deze handelingen uit te voeren met externe adressen.

 

Stap 1

Nadat u bent ingelogd in Outlook Online klikt u aan de rechter bovenzijde van het scherm op het tandwielicoon en vervolgens onderaan het menu op ‘Alle Outlook-instellingen weergeven‘.

 

Stap 2

Klik op het menu-item ‘Doorsturen‘. In het scherm dat verschijnt heeft u de mogelijkheid om een adres voor doorsturen in te stellen. Voer hier het e-mailadres in kwestie in.

U kunt tevens aangeven of u berichten direct wilt laten doorsturen (u ontvangt dan het bericht zelf niet meer) of dat u ook nog een kopie wilt bewaren in uw eigen postvak.

Klik onderaan het scherm op ‘Opslaan‘ zodra u klaar bent.


 

 
Feedback
0 van 0 vond dit nuttig

scroll naar boven pictogram