Home > Printix > Gastentoegang met Printix
Gastentoegang met Printix
print icon

Om gastgebruikers toegang te geven tot de printers via Printix, moeten zij toegevoegd worden aan het adresboek van Office 365 als gast.

Daarnaast zal de gastgebruiker de Printix client op zijn of haar pc moeten installeren en zich aanmelden bij uw organisatie.

Een gastgebruiker aanmelden in Azure.

Om deze handeling te voltooien heb je globale administator rechten nodig of een beheerdersrol voor accountbeheer.

• Vul de informatie van de gastgebruiker in en klik op uitnodigen.

De gast gebruiker ontvangt nu een uitnodigingsmail. Met deze mail kan er ingelogd worden in de Office 365 omgeving.

Mocht de gebruiker zijn bestaande wachtwoord niet kunnen gebruiken, kies dan om een code te ontvangen. Deze ontvang je in een aparte e-mail.

De Printix client downloaden en installeren.

Laat de gebruiker eerst via de browser inloggen bij de Office 365 omgeving van uw organisatie.

Open daarna een nieuw tabblad en navigeer naar https://[ORGANISATIE].printix.net/download
Vervang ORGANISATIE met de organisatienaam van de Printix omgeving.

• Klik op Download Printix Client en voer het bestand uit.
  • Na het installeren open je de Printix client door op het icoon in het systeemvak te klikken.
  • Klik daarna op Aanmelden of Als andere gebruiker aanmelden.
  • Het aanmeldproces opent nu een webpagina. Kies hier voor Inloggen met Microsoft.

Doordat er al ingelogd is als gastgebruiker in Office 365 zal Printix deze sessie overnemen. Je bent nu als gastgebruiker aangemeld bij Printix.

De beschikbare printers worden zichtbaar wanneer de gebruiker zich op het netwerk van de school bevindt. Klik hiervoor weer op het Printix icoon en daarna op Printers.